7η Επιστημονική Ημερίδα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

'Ωρα

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού

Με Επιστημονική Ημερίδα έληξαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας για την Παγκόσμια Εβδομάδα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Η Επιστημονική Ημερίδα, έβδομη στη σειρά που διοργανώνει ο Σύνδεσμος, έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα μεταξύ των ωρών 10.00 - 13.00. Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στέλιος Νικολάου και συνέχισε με χαιρετισμό του Υπουργού Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου είχε τεθεί η Ημερίδα, τον οποίο μετέφερε ο Δρ. Χρίστος Ηρακλέους, Βοηθός Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η Ημερίδα φιλοξένησε δύο Ιατρούς από το Νοσοκομείο Hadassah στο Ισραήλ την Δρ. Παναγιώτα Πέτρου, Νευρολόγο με Ειδικότητα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση η οποία ενημέρωσε για τις «Νέες Θεραπείες στην ΣΚΠ, Αλλαγή Πορείας» και τον Δρ. Χρύση Χρυσοστόμου, με ειδικότητα στην Αναισθησιολογία και Εντατικολογία και εξειδίκευση στην κλινική πόνου, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα  «Πόνος στην ΣΚΠ και επιλογές αντιμετώπισης, Σπαστικότητα και Αντλία Balcofen». Στο τέλος της Ημερίδας ακολούθησε Ανοικτή Συζήτηση με Συντονιστή τον Δρ. Μάριο Παντζαρή, Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου, Ανώτερο Νευρολόγο και Επικεφαλής της Νευρολογικής Κλινικής Γ’ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Την παρουσίαση της Ημερίδας ανέλαβε η κα Πηνελόπη Νεοφύτου, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις.

Ακολούθησε δεξίωση.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία Papaloisou Merc στην οποία ο Σύνδεσμος μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες